26. dubna 2018 vyrazila Lůca, v onlinu známá jako holka s bucket listem, na Pacifickou hřebenovku („procházku z Mexika do Kanady“). Během cesty si psala blog, ze kterého vznikla knížka. A já tuhle knížku, 151 dní Pacifickou hřebenovkou, neplánovaně začala číst… to nevymyslíš… 26. dubna! 

Když jsem si pak vymyslela, že na svůj první spisovatelský festival KAFE S MÚZOU (květen 2022) chci pozvat právě Lůcu Kutrovou, bylo jasné, NA KDY naplánovat natáčení. A fakt to vyšlo. O psaní na cestách, pocitech při podepisování knih i (ne)konstruktivní kritice jsme si povídaly 26. dubna 2022.

Na co se v rozhovoru můžeš těšit:

· Jak se na Lucčin bucket list dostalo přání napsat knížku? 
· Píše, jen když přijde múza, nebo pravidelně každý den?
· Jak se smiřovala s tím, že některým lidem nesedí její styl psaní?
· Píše pro sebe, nebo pro ostatní?
· Jakou obří chybu během psaní třetí knížky udělala a už to nejde vrátit zpátky?

Máš 29 minut? Připrav si kafe, zápisník a tužku a odpočiň si u našeho povídání. Anebo ještě líp: hoď si nás do sluchátek a vyraz ven. Jestli tě někdo zvedne z gauče, tak holka s bucket listem. :-)

Co si chci z našeho rozhovoru pamatovat

· Lucčin protidepkový recept: uvařit si čaj a číst si svou první knížku
· občas nejvíc pomůže udělat si ze všeho srandu
· „Pište pro radost, dělejte to pro sebe. Všechno je, jak má bejt! Třeba se to nakonec podaří a knížka vyjde. Hele, děcka, když jsem mohla vydat dvě knížky já, tak už podle mě může fakt úplně každej.“ 

Taky píšeš a máš na (i kdyby jen pomyslném) bucket listu vydání vlastní knížky?

Pojď se o svoje autorské radosti i tvůrčí depky podělit s partou lidí, která sdílí stejný sen. Někdo už si ho splnil, někdo je na cestě, někdo teprve napsal první řádky, ale šálek podpory a motivace bodne vždycky. Spisovatelské cappuccino je uzavřená fb skupina pro začínající i zkušené autory, kde se nehejtíme, ale sdílíme pokroky, trénujeme sebepropagaci a dvakrát ročně se scházíme naživo. Přidáš se?